www.ktsatori.co.rs

POLITIKA KOLAČIĆA

 Uvod

Kako bi posećivanje naše internet stranice bilo što lagodnije, ova stranica mora na Vaš računar instalirati malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korišćenjem ove web stranice pristajete na uputrebu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, posle čega ćete i dalje moći pregledati stranicu, ali neke njene mogućnosti neće Vam biti dostupne.

 

Što je “kolačić”?

Kolačić je informacija instalirana na Vaš računar, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posetite (kolačići od prve strane) ili u saradnji i za potrebe web stranice koju posetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično instaliraju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internet pregledač šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i deo ličnih informacija. Te informacije mogu biti sačuvane jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru.

 

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mesta mogu sačuvati podatke koje će ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom web-mestu.

 

Što su kolačići od treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mesta mogu pratiti korišćenje Interneta u marketinške svrhe.

 

Korišćenje kolačića na ovoj web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu možete takođe primiti kolačić „treće strane“.

Ova web stranica može upotrebljavati kolačiće u svrhu praćenja statističke posećenost web stranice radi dobijanja nužnih informacija o uspešnosti web stranice i pri tom može takođe koristiti uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

Ova web stranica može upotrebljavati kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korišćenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u saradnji sa nama, prikazuju naše oglase na web-lokacijama na celom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravljač postavki oglasa (www.google.com/settings/ads).

Takođe, u svrhu planiranja objava sadržaja primerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics DemographicsandInterestReporting gde možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na osnovu interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, pol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da regulišu postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

 

Društvene mreže

Društvene mreže takođe mogu postavljati kolačiće na Vaš računar. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža i ukoliko delite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ tipke). Konkretni uticaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže u zavisnosti od postavki privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

 

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite možete onemogućiti instaliranje kolačića na Vaš računar, ali blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan uticaj na korišćenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u Vašem internet pregledaču. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svom računaru potrebno je ažurirati postavke svog internet pregledača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svom pregledaču odabirom tipke za pomoć).

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više možete da se informišete na sledećim web adresama:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

 

Imate pitanja u vezi s Pravilima o kolačićima?

Ako imate pitanja koja se odnose na pravilnik o kolačićima za ovaj web, obratite nam se putem elektroničke pošte na adresi office@ktsatori.co.rs.

KT Šatori d.o.o. – Šatori i montažne hale, cerade i tende, prodaja i najam